Καλέστε στο 26610 81366 ή κλείστε ραντεβού
Επικοινωνία Σπύρου Αρβανιτάκη 8,
49 100 Κέρκυρα
26610 81366 info@vickymexa.gr
Δηλώσεις

Στο τραπέζι η παράταση έως τέλος Ιουλίου

23 Ιούλ, 2018
vicky

Κοινοποιήστε

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

 

Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου και συγκεκριμένα της υφυπουργού Οικονομικών βρίσκεται η παράταση του χρόνου υποβολής έως και τις τελευταίες ημέρες του μήνα καθότι σύμφωνα με πληροφορίες των Φορολογικών Νέων.

 

Μέχρι στιγμής, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έως και την Κυριακή υποβλήθηκαν μόλις 5,5 εκατ. δηλώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι έως και την Πέμπτη, που λήγει η προθεσμία, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί ακόμα 700.000 φορολογικές δηλώσεις, που εκκρεμούν.

 

Η ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί το πιθανότερο την ημέρα της λήξης της υπάρχουσας προθεσμίας, δηλαδή την Πέμπτη 26 του μηνός.

 

Σειρά προβλημάτων και νέων δεδομένων

Ας σημειώσουμε ότι η φετινή χρονιά έθεσε σε δοκιμασία τα όρια των επαγγελματιών. Το σημαντικότερο πρόβλημα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν οι συχνές αστοχίες του TAXIS,με αποτέλεσμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα είτε να βρίσκεται εκτός λειτουργίας, είτε να μην αποδέχεται την υποβολή των εντύπων, είτε να μην αποδέχεται συγκεκριμένους κωδικούς κατά την καταχώριση.

 

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την καθυστερημένη έναρξη στη λειτουργία του συστήματος για την υποβολή των δηλώσεων, σε συνδυασμό με το νεόφερτο Ε3, το οποίο ελάχιστο χρόνο προσαρμογής άφησε στους φοροτεχνικούς, λόγω της ταχείας εφαρμογής του, συνέτειναν στην κατάσταση που δημιουργήθηκε.

 

Ας μην ξεχνάμε εκτός των άλλων ότι και το σφάλμα με την ανάρτηση λανθασμένων βεβαιώσεων για τους 80.000 συνταξιούχους του Δημοσίου τον Ιούνιο, όταν εστάλησαν λανθασμένες βεβαιώσεις συντάξεων, με αποτέλεσμα να απαιτείται η υποβολή τροποποιητικών καθώς επρόκειτο για περιπτώσεις που είχαν ήδη υποβάλλει δηλώσεις και είχαν εκκαθαριστεί.

 

Πρακτικά κάθε ενδεχόμενο άλλης παράτασης μετά και τις 31 Ιουλίου είναι ανέφικτο υπό τις παρούσες συνθήκες.

 

Αφετέρου, γιατί δεδομένου ότι στις 31 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η πληρωμή της πρώτης δόσης για όσους έχουν λάβει χρεωστικά εκκαθαριστικά, θα πρέπει – για να υπάρξει οποιαδήποτε παράταση -, να πραγματοποιηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις, με σκοπό τη μετατόπιση της ημερομηνιας καταβολής της πρώτης δόσης.

 

 

Πηγή: ForologikaNea © Δείτε περισσότερα http://www.forologikanea.gr/news/diloseis-sto-trapezi-i-paratasi-eos-telos-iouliou/

 

Σχετικά
Νέα

02 Jun
Νέα

Μίσθωση κατοικίας: Τι πρέπει να προσέξει ο μισθωτής-ενοικιαστής όταν υπογράφει το ιδιωτικό συμφωνητικό μισθώσεως

Η Μισθωση Της Κατοικιας -Γενικα:Όταν υπογράφεται ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μισθώσεως θα πρέπει οι δύο συμβαλλόμενοι, ο εκμισθωτής και ο μισθωτής, να γνωρίζουν επακριβώς ποια είναι τα δικαιώματά τους και ποιες

02 Jun
Νέα

Φοιτητικό επίδομα: Ανοίγει ξανά από 27 έως 31 Ιουλίου η πλατφόρμα για τη χορήγησή του

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι ανοίγει ξανά στις 27 Ιουλίου και θα παραμείνει ενεργή έως τις 31 Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του